Om oss

Hvem er vi?

Restaurant Ministeren er restauranten tilknyttet hotellet Bårdshaug Herregård. Både restauranten og hotellet drives av søsknene Gunvor og Magnus Mülller Lysholm. Med seg på laget i restauranten har de kjøkken- og servitørteamet på Bårdshaug Herregård. Kjøkkensjef Linda Bjørgan har regien på kjøkkenet.

Felles for oss alle er at vi er opptatt av god mat og drikke, service og et godt og hyggelig miljø. Dette engasjementet håper vi å kunne dele av – med deg!

 

Hvorfor Restaurant Ministeren?

Restauranten ligger på Bårdshaug Herregård vis á vis den eventyrlige herregården etter Christian Thams. Christian Thams levde fra 1867 – 1948, og bodde flere år av livet sitt her i Orkdal. Han var utdannet arkitekt, men satte tydelige spor etter seg også som gründer, forretningsmann, diplomat og eventyrer. Navnet «Restaurant Ministeren» henviser direkte til Minister Christian Thams, som i flere år var minister (en diplomattittel mye brukt før i tiden – kan sammenlignes med ambassadør) for Monaco i Frankrike. Navnet «Ministeren» ble avgjort etter en navnekonkurranse i Avisa Sør-Trøndelag for noen år tilbake, der forslaget «Ministeren» vant.

Her i dalføret er det mangt som vitner om Christian Thams virke. Thamshavnbanen, gruvene på Løkken Verk, Thamspaviljongen og Bårdshaug Herregård er den aller mest synlige arven for reisende gjennom dalføret i dag. Men gjør du et dypere dykk i historien vil du se at Orkdalsføret er gjennomsyret med historie og bygninger som kan lenkes tilbake til Thamsfamilien og deres virke i dette området.

Vi ønsker å gi alle som besøker dalføret vårt og Restaurant Ministeren en bit av den spennende historien om verdensmannen Christian Thams.

 

Hva er nytt?

Restaurant Ministeren vil ligge i lokalet som har vært hotellets restaurant over mange år. Det nye er at vi nå gir restauranten sin egen identitet, og skiller den fra hotellet i større grad enn tidligere. Restauranten har gjennomgått en renovering, inngangsparti mot borggården har blitt synliggjort og egne hjemmesider og kanaler er oppe og går. Dette håper vi vil gjøre restauranten mer attraktiv og lettere tilgjengelig, også for gjester som ikke bor på hotellet.

 

Hva er vår visjon for Restaurant Ministeren?

Restaurant Ministeren skal være Orkangers beste spisested, bidra til småbyfølelsen og være et sted der alle som er glad i god mat og drikke kan gå ut og hygge seg.

Vi ønsker at Restaurant Ministeren skal være en naturlig plass å spise, ikke bare for boende gjester, men også for gjester utenfra. Vi vil servere god, klassisk, hjemmelaget mat med base i norsk og fransk kjøkken. Råvarer skal hovedsakelig komme fra Trøndelag og vi vil fremme lokale leverandører. Menyene baseres på sesong og endres flere ganger i året.

Vi håper at Restaurant Ministeren vil bidra til småbyfølelsen i Orkanger. Terskelen for å komme hit skal være lav, men vi ønsker å gi våre gjester restaurantfølelsen, og håper at stemningen i restauranten blir uformell, trivelig og litt pyntet.

Med jevnlige intervaller vil vi holde temakvelder og aktiviteter tilknyttet restauranten for å skape aktivitet, vise skiftet i sesongene og for å tilby annen mat enn det vi tilbyr á la carte. På temakveldene vil vi vektlegge det sosiale aspektet ved å spise ute, og prisen vil ligge på et fint nivå. Informasjon om temakveldene vil etter åpningen av restauranten kunne finne her på hjemmesiden under «Hva skjer» og på Facebook.